Вадене на зъби при стоматолог Д-р Биляна Величкова в центъра гр. Пловдив

Изваждане на зъби при стоматолог Д-р Биляна Величкова  в  центъра гр. Пловдив

Екстракцията на зъб е особено полезна за пациенти със зъби, които вече не могат да бъдат спасени с възстановителни материали и трябва да бъдат отстранени. Когато извършваме тази процедура, винаги първо обезболяваме областта с локална упойка и след това разхлабваме зъба със зъболекарски инструмент, наречен елеватор. След като зъбът е достатъчно разхлабен от гнездото си, ние използваме форцепс, за да го отстраним внимателно. В някои случаи може да са необходими шевове след отстраняването, но като цяло процедурата приключва, преди да се усетите, с минимални следоперативни странични ефекти.

Как да разбера дали имам нужда от изваждане на зъб?

Въпреки че може да звучи като трудна задача, съвременните техники и технологии са направили процеса лесен. Екстракцията рядко е първата ни препоръка. Ако се нуждаете от изваждане на зъб, не се страхувайте – процесът е много по-малко болезнен, отколкото да живеете с повреден или инфектиран зъб. Освен това зъбите, които изискват изваждане, могат да причинят допълнителни проблеми, ако не бъдат разгледани. Няма да разберете от какво се нуждаят вашите зъби, докато не посетите нашия кабинет. Ще ви посъветваме относно нашите препоръки и как да продължите правилно.

Причини, поради които може да се нуждаете от екстракция

Има много причини, поради които може да се наложи екстракция на зъб. В повечето случаи изваждането на зъбите е необходимо, ако пациентът страда от инфекция, кариес, заболяване на венците или пренаселеност. С отстраняването на въпросния зъб може да започне лечебният процес и здравето на устната кухина може да бъде възстановено за две до три седмици. Разбира се, най-добрият начин да разберете е да планирате посещение при стоматолог Д-р Биляна Величкова  в  центъра гр.Пловдив

Следният списък може да ви помогне да научите повече за вашата ситуация и дали извличането може да е най-добрият вариант за вашата ситуация. Това няма за цел да всява страх, а да ви помогне да научите за сериозността на вашия проблем, така че да знаете какво да очаквате, когато ни посетите.

Тежко увреждане на зъба

Ако вашият зъб е бил сериозно повреден поради злополука или заболяване, може да е твърде далеч за ремонт. Екстракцията може да бъде по-добър вариант, за да направите място за по-здрав имплант за ремонт.

Инфекция и болест

Тежките инфекции могат да развалят зъбите и венците ви, което затруднява възстановяването на областта. Ако гниенето е засегнало корените ви и е твърде сериозно за антибиотици, може да препоръчаме да го издърпате. Ние винаги ще поставяме вашето здраве на първо място.

Пренаселеност

Ако челюстта ви е твърде малка или имате претъпкани зъби, може да се наложи да извадим един или няколко, за да започнем ортодонтска работа. Мъдреците особено трябва да бъдат извадени, ако са ударени, така че да не причиняват допълнителни проблеми със зъбите и венците ви. Това може да повлияе на вашите способности за дъвчене и говорене, както и на цялостното ви здраве.

Свържете се с нас днес, за да насрочите час

Ако се нуждаете от висококачествена стоматологична работа, центърът за зъбни при стоматолог Д-р Биляна Величкова  в  центъра гр.Пловдив  , за да ви помогне. Разбираме, че посещението при зъболекар е тревожно изживяване. Поради тази причина нашият екип прави обслужването на клиентите наш основен приоритет, предоставяйки достъпни, надеждни и ефективни стоматологични услуги всеки ден.

Ако вие или някой, когото познавате, се нуждаете от изваждане на зъб, екипът на при стоматолог Д-р Биляна Величкова  в  центъра гр.Пловдив   център за зъбни, за да помогне свържете се с стоматолог Д-р Биляна Величкова  в  центъра гр.Пловдив   и ние ще се свържем с вас скоро, за да отговорим на всички ваши въпроси и да организираме консултация. Очакваме с нетърпение да ви помогнем да се усмихнете по-широко и по-ярко!